Storbritannien forhandler i øjeblikket om det såkaldte Brexit – deres udtræden af EU. Det er vanskeligt at spå om udfaldet af forhandlingerne, som lige nu er på sit højeste.

Uanset om der bliver lavet en aftale eller om britterne må lave en “hård Brexit”, så forventer vi ikke, at det vil få den betydning for fremtidige studierejser til Storbritannien. I kan derfor trygt booke en studierejse til fx Edinburgh, London og Manchester.

Om rejser til Skotland

Du kan få et godt overblik over følgevirkningerne af Brexit, med eller uden en aftale, via en enkel og overskuelig video produceret af de skotske turistbureau. Læs mere om dine forholdsreglerne og se videoen her.
Kilde: Skotlands Turistbureau

Om rejser til England

Den engelske regering informerer i denne artikel om, hvordan du skal forholde dig ved rejser til England efter Brexit. Herunder blandt andet hvilke rejsedokumenter du skal medbringe og om der er behov for visum. Artiklen opdateres løbende. Læs mere her.
Kilde: Den engelske regering

Om Brexit og flyrejser

U-Kommissionen vil sikre, at flytrafikken mellem EU og Storbritannien kan fortsætte uændret i en endnu længere periode – også efter en evt. ”hård Brexit”. På den baggrund har EU-Kommissionen netop besluttet forlænge den midlertidige aftale, der sikrer, at britiske flyselskaber fortsat kan flyve til og fra EU-landene efter den 31. oktober.

EU-Kommissionen foreslår, at aftalen, som oprindeligt var gældende til den 30. marts næste år, forlænges med endnu syv måneder og kommer til at gælde indtil den 24. oktober 2020. Med den midlertidig luftfartsaftale kan britiske flyselskaber som eksempelvis British Airways og easyJet fortsætte med at flyve til EU-landene i en periode, indtil der formentlig indgås en mere permanent luftfartsaftale mellem EU-landene og et Storbritannien, der ikke er medlem af EU.

Tvivl om en tilsvarende britisk ordning
Ligesom EU-landene i foråret vedtog den midlertidige luftfartsaftale, der sikrer britiske flyselskaber fortsat ret til at flyve til EU-lande, vedtog den britiske regering i foråret en lignende plan, der på samme måde sikrer flyselskaber fra EU tilsvarende rettigheder i Storbritannien. EU har forbeholdt sig ret til at begrænse deres godkendelse hvis Storbrittanien ikke giver flyselskaber fra EU samme rettigheder.

Kilde: CHECK-IN – læs hele artiklen her.

Få et tilbud eller bliv ringet op

Det koster ikke noget at spørge, og vi laver meget gerne et ganske uforpligtende tilbud på jeres studie- eller grupperejse. Vores rejserådgivere sidder klar ved telefonen på 70 22 88 70.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)