Vi ved at budgettet ofte er afgørende, når der skal vælges destination og planlægges et godt og spændende program på studie- eller grupperejsen. Med en lille indsats, kan jeres gruppe supplere rejsebudgettet ved fx at sælge lodsedler eller at søge relevante rejselegater.

Sælg lodsedler eller sokker

Din forening eller skoleklasse kan via forskellige etablerede udbydere sælge fx lodsedler eller sokker. Det kunne fx være StøtForeningen.dk, der sælger landslotterier for blandt andet Røde Kors, Danske Hospitalsklovne, Børns Vilkår og Unicef. Når I arbejder sammen med en udbyder, så skal der ikke søges om bortlodningstilladelse, da organisationerne allerede har indhentet landsdækkende tilladelse til salg af lotterierne hos Spillemyndigheden.

Legater

Vi har her samlet nogle af de legater, som I muligvis kan søge, når I skal på grupperejse eller studierejse. Læs selv mere omkring de forskellige legaters formål på nedestående links.

www.legatbogen.dk
Danmarks største fondsdatabase. På denne hjemmeside er der en lang liste med navne på fonde, som uddeler rejselegater, så det er blot med at finde den fond, man hører ind under kategorimæssigt.

www.legatnet.dk

På denne hjemmeside kan man opgive nogle søgekriterier og derved få frem hvilket legat der passer til de forskellige slags studierejser.

Studenterguiden.dk

På denne hjemmeside er der en lang liste med navne på fonde, som uddeler rejselegater, så det er blot med at finde den fond, som man hører ind under kategorimæssigt.

www.so.dk
Dette er en hjemmeside for studerende, og her kan man finde legater til mange forskellige kategorier bl.a. studierejser. Og det er samtidig muligt at få gode råd til ansøgningen.

Specifikke legatsider

www.ida.dk – Ingeniørforeningen IDA
– Legater til ingeniørstuderende

www.cbs.dk
– Legater for studerende ved handelshøjskolen i København

www.dm.dk
– DM er en fagforeningen for agronomer, forstkandidater, hortonomer, landskabsarkitekter, jordbrugsøkonomer, landskabsforvaltere, miljøkemikere, bioteknologer og andre med en naturvidenskabelig cand.scient.-uddannelse fra Det Biovidenskabelige Falkultet ved Københavns Universitet og Det Jordbrugsvidenskabelige Falkultet ved Aarhus Universitet. De uddeler legater til studerende indenfor disse fag.

www.sportsbuddy.dk
Legatet uddeles til en studerende, der ønsker at dygtiggøre sig i udlandet og uddeles til december. Mere information om legatet kan findes via linket.

Tjek hos din egen skole, om der er mulighed for at søge legater hos dem. Der er mange skoler, som tilbyder dette.

Spørgsmål?

Vi kan ikke rådgive eller hjælpe med ansøgninger til de forskellige legater. Vores artikel er udelukkende ment som et overblik og en hjælp til at finde frem til mulige legater. Er du i tvivl om, hvad vi som rejsebureau kan tilbyde, så tøv ikke med at kontakte os. Vi laver meget gerne et gratis og uforpligtende tilbud på jeres næste rejse. Vi laver også tilbud på ophold eller transport alene! Ring på 70 22 88 70 eller send os en mail på [email protected].