
Bunkertur ved Houvigfæstningen
Bliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, og oplev resterne fra en ikke så fjern fortid. Når man går rundt blandt de mange bunkers ved Houvig, går man rundt i en lille landsby. Her har der både været købmand, læge og – kanoner! Betonkæmperne ved stranden var en del af den tyske Atlantvold, den vold der skulle strække sig fra Sydeuropa til Nordnorge og holde de allierede ude. Selvom Atlantvolden aldrig blev bygget færdig, fortæller de store bygninger stadig dens historier. Bunkerne var bevæbnet med ældgamle kanoner og befolket af tyskernes reserver i form af ældre mænd og helt unge drenge. Selve turen er på ca. 2.5 km og foregår i det kuperede klitlandskab.
Fortsæt fortællingen på Ringkøbing Museum
På Ringkøbing Museum kan I fordybe jer endnu mere i historien om Anden Verdenskrig og den betydning området omkring Ringkøbing Fjord fik. De to udstillinger “Flyvere i natten” og “Hvad bunkeren gemte” fortæller begge historien om krigen og om de skæbner, der blev en del af den.
“Flyvere i natten” forklarer, hvorfor tyskerne byggede antiluftskytsstilling Ringelnatter og fortæller historien om de 19 allierede fly, som Ringelnatter skød ned. I den anden udstilling fortælles historien om de gemte og glemte bunkere. For i 2008 dukkede en stort set uberørt bunker op på stranden ved Houvig. Bunkeren var blevet efterladt i 1945 – og derefter sandet til. Interiøret var, som da tyskerne havde forladt den. I dag er bunkeren rekonstrueret på Ringkøbing Museum, så I kan gå ind i den og blandt andet se en film om Gerhard Saalfeld den, dengang var en 17-årige tyske soldat, der var udstationeret i denne bunker.
Priser ved bestilling hos AlfA Travel:
Kr. 75,- for voksne,
Kr. 25,- børn u. 18 år
Har du spørgsmål, så kontakt en af vores erfarne rejserådgivere her.