Fra madspild til måltid
Lær vejen fra madspild til måltid
Fødevarebanken er en non-profit frivillig forening og den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte. Her sørges for at 3,5 tons frisk overskudsmad bliver brugt, hver eneste dag, i stedet for at blive smidt ud.
Fødevarebanken tog sin spæde start i 2008, før madspild kom på ”alle” folks læber. Hovedkontoret ligger i Københavns Nordvestkvarter og har i dag filialer flere steder i landet. Herfra kører frivillige hver morgen ud til distributionslagre i Fødevarebankens kølebiler og afhenter fødevarer, som af forskellige årsager ikke kan anvendes i butikkerne (forkert mærkning, snarlig udløbsdato, stødte emballager m.m.). Disse varer bliver efterfølgende kørt til bl.a. sociale væresteder og bosteder, og forvandlet til lækre måltider for – og med – brugerne. Derudover samarbejder Fødevarebanken med aktører såsom Roskilde festivalen og andre større begivenheder, som donerer deres overskudsvarer til organisationen.
Et besøg hos Fødevarebanken inkluderer 45 min – 1 times oplæg på kontoret (inkl. kaffe/te og overskudssnacks), samt 30 minutters besøg på lageret, for at få en fornemmelse af professionalismen og skalaen der arbejdes med. Oplægget er en klassisk fortælling om Fødevarebankens ophav og virke samt en fortælling om det at være non profit OG socialøkonomisk virksomhed. I hører om fakta, maden, frivillige, samarbejder og finanserne m.m.
Varighed: 1½ – 2 timer.
Lokation: København NV.
Priser ved bestilling hos AlfA Travel:
Kr. 5.400,- pr. gruppe ved max 30 personer.
Har du spørgsmål, så kontakt en af vores erfarne rejserådgivere her.