Sådan er klimapåvirkningen beregnet

Beregningerne i forhold til transportmidlernes klimaopåvirkning er udarbejdet i forbindelse med et Grøn Cirkulær Omstilling-forløb af konsulenthuset Viegand Maagøe A/S. Projektet har ført til udregningen af klimapåvirkning fra transport til hver af AlfA Travels rejsedestinationer. Der er regnet på følgende transportmidler: fly, tog, bus, færge og AlfA-Expressen. Til flyrejser er der medregnet bustransport til/fra lufthavnene.

CO2-udledningen tager hensyn til forskellige drivhusgassers potentiale til global opvarmning, hvorfor resultatet reflekterer CO2-ækvivalenter, beregning med IPCC GWP100, hvilket måler det globale opvarmningspotentiale over en periode på 100 år. Emissionsfaktorer er baseret på Larsson & Kamb (2019), Travel and Climate Methodology Report Version 2.0, Chalmers University of Technology. Emissionsfaktoren indebærer den fulde livscyklus af brændstoffet, så både produktion, distribution og afbrænding. Klimapåvirkningen fra produktionen af fartøjet (fly, busser, tog eller færger) og infrastrukturen (lufthavne, veje, togstationer eller havne) er ikke medregnet.

I nedenstående PDF ses de destinationer der er regnet udledning for, og her er antagelserne for hver destination oplistet.

Beregningsmetode til transportens klimapåvirkning

Tæt samarbejde hele vejen

Vi tager ansvaret

Vi gør dit ansvar for grupperejsen meget lettere at bære. Vi hjælper med at skabe overblik over de praktiske ting, og hvis noget skulle gå galt, kan du kontakte os døgnet rundt.

Vejen til store oplevelser

Din personlige rejsekonsulent kender til alt det bedste på jeres destination. I kombination med vores inspirationsblog får du unik inspiration til programmet på jeres rejse.

Realistiske priser

Vores priser er altid realistiske og konkurrencedygtige. Vi tager hensyn til efterspørgslen og laver tilbud, som du kan regne med! Test os, og bestil et gratis og uforpligtende tilbud.

Overblik fra start til slut

Når du har bestiller en grupperejse får du adgang til AlfA Gate. Gaten er jeres personlige rejsemappe, hvor I samlet, på et sted, kan finde praktisk information og inspiration til rejsen.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)