Sådan er klimapåvirkningen beregnet

Beregningerne i forhold til transportmidlernes klimaopåvirkning er udarbejdet i forbindelse med et Grøn Cirkulær Omstilling-forløb af konsulenthuset Viegand Maagøe A/S. Projektet har ført til udregningen af klimapåvirkning fra transport til hver af AlfA Travels rejsedestinationer. Der er regnet på følgende transportmidler: fly, tog, bus, færge og AlfA-Expressen. Til flyrejser er der medregnet bustransport til/fra lufthavnene.

CO2-udledningen tager hensyn til forskellige drivhusgassers potentiale til global opvarmning, hvorfor resultatet reflekterer CO2-ækvivalenter, beregning med IPCC GWP100, hvilket måler det globale opvarmningspotentiale over en periode på 100 år. Emissionsfaktorer er baseret på Larsson & Kamb (2019), Travel and Climate Methodology Report Version 2.0, Chalmers University of Technology. Emissionsfaktoren indebærer den fulde livscyklus af brændstoffet, så både produktion, distribution og afbrænding. Klimapåvirkningen fra produktionen af fartøjet (fly, busser, tog eller færger) og infrastrukturen (lufthavne, veje, togstationer eller havne) er ikke medregnet.

I nedenstående PDF ses de destinationer der er regnet udledning for, og her er antagelserne for hver destination oplistet.

Beregningsmetode til transportens klimapåvirkning

Tæt samarbejde hele vejen

Vi står for det

Vores erfaring gør dit ansvar for grupperejsen meget lettere at bære. Vi hjælper med at skabe overblik over de praktiske ting, og hvis noget mod forventning skulle gå skævt på rejsen, så hjælper vi – døgnet rundt.

Vejen til store oplevelser

Din personlige rejserådgiver kender til alle de største oplevelser og de små gemte perler. Det giver dig adgang til uvurderlig viden og tips og genveje i planlægningen. På de fleste rejsemål tilbyder vi et stort og bredt katalog med forslag til program på rejsen.

Konkurrencedygtige priser

Du finder vejledende priser på de fleste af vores rejsemål. Det er vores mål, at de er så realistiske som muligt og vi tilpasser dem løbende. Vi ved at prisen er vigtig, og at vi altid skal være konkurrencedygtige. Test os, og bestil et gratis og uforpligtende tilbud.

Overblik fra start til slut

Når du har bestiller en grupperejse, så får du adgang til AlfA Gate. Gaten er jeres personlige rejsemappe, hvor I samlet, på et sted, kan finde al praktisk information om og inspiration til rejsen.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)