2.BT fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium var i 2018 på studietur i Krakow. Her fortæller klasselærer for 2.BT, Stephanie Hesel, om klassens tur – herunder hvad de oplevede undervejs og hvad der gjorde størst indtryk.

”For 2.BT gik turen i år til Krakow – en spændene by, rig på kultur og muligheder. Krakow er en fantastisk by at tage på studierejse i, men naturligvis ikke alt handlede om skolen. Turen var også en af de helt store oplevelser vi havde sammen, og vi kom alle sammen hjem med flere venner end vi tog afsted med.”

”Polen kan være et næsten eventyrligt land at rejse i, og denne rejse var ingen undtagelse. Polen har mange forskellige turistattraktioner at bryste sig af, og især den historiske indflydelse landet har haft er tydelig i Krakow. Men ikke alt er rent kulturelt. Krakow er også en by med en række enestående restauranter, især hvis man er til at prøve noget lokalt.”

”Men selvom at Polen er et dejligt land, har det også en mørk fortid. En lang række skræmmende hændelser fandt sted, især under 2 verdenskrig, men selvom at et besøg i Auswitch var en rystende oplevelse, så var det en tankevækkende en af slagsen. Besøget i Auswitch var uden tvivl en af de helt store oplevelser på denne tur, og vi kan med sikkerhed sige at det var en nævneværdig oplevelse.”

”Lysene bliver lige så stille tændt et efter et, og man kan høre en ugle tude, da mørket lige så stille sænker sig over den travle by. Krakow er en smuk by, og det er noget der passer, selvom at mørket er faldet på. Vi nød – både som hele klassen, men også i vores egne små grupper – især en sen gåtur langs de smukke gamle bygninger i Krakow, og selvom at det regnede lidt så skulle det da ikke stoppe os.”

”Nu hvor vi besøgte et andet land, var det naturligvis nærliggende for de fleste af os at snakke med de lokale. De fleste lokale var glædeligt overrasket over, at vi fremmede gad at rejse så langt for at se på deres kultur og var meget åbne og venlige. Vi snakkede med flere undervejs, og især for de unge så det ud som om, at livet i Polen har meget til fælles med det liv, vi har herhjemme i Danmark.”

”Når dagens aktiviteter og oplevelser var gennemført var der naturligvis tid til lidt sjov. Tiden blev brugt på lange gåture gennem de gamle gader i Krakow, hvor alt fra hende den nye i parallelklassen til cool skateboards blev diskuteret, eller i en lille cirkel i sovesalen om et hyggeligt spil kort eller en venlig diskussion. Derudover havde vi naturligvis også en del sjov med feriekameraret, som i nok kan se 🙂 ”

”På sidste dagen blev vi nødt til at forlade hotellet, så vi besluttede os for at tage i botanisk have, og wow det var imponerende. Med vilde blomster i alle de farver man kan forstille sig, og planter og træer i alle nuancer af grøn. Det var virkelig et imponerende syn, og vi fortrød bestemt ikke at bruge den sidste dag på at besøge denne have som lignede noget direkte fra Paradis.”

”Generelt var studieturen en vidunderlig oplevelse, der uden tvivl lod os knytte nye venskaber på kryds og tværs af klassen, og en oplevelse vi vil tage med os resten af livet. Turen gav gode muligheder for at ryste vores relativt nye klasse endnu mere sammen, samtidig med at vi lærte meget om, både hvordan det var at leve i Krakow under krigen, men også om hvordan det er at leve i det land, som Polen har udviklet sig til efter anden verdenskrig.”