For 2.u fra Roskilde Katedralskole gik studieturen 2018 til naturskønne Island. I dette indlæg fortæller klassen om deres mange oplevelser. Måske kan du bruge noget af deres fortælling som inspiration, til hvis I selv skal på studietur til Island?

“Turen bød på et utal af seværdigheder og oplevelser i verdensklasse – oplevelser som vi aldrig vil glemme. Selvom turen til tider var våd og hård, og vores klassefællesskab blev sat på en prøve, tog vi stærkere hjem derfra.”

Islands enestående natur
“I regn og blæst besteg vi vulkanen Stóra-Eldborg, og et storslået syn mødte os på toppen. Vi har oplevet naturen, når den er vildest; lavagrotter, badet i varme kilder og beundret eksploderende gejsere – en mindeværdig og usammenlignelig oplevelse.”

Madpakkerne var et hit
“Når vi havde fri, var der både mulighed for at ride en tur på de islandske heste, gå på lokale caféer, besøge unikke butikker eller stå på ski. Med de høje leveomkostninger i Island, har madpakkerne været et hit og skabt fællesskab i klassen. Hver morgen mødtes vi til havregrynsspisning og madpakkesmøring.”

Mødet med lokale gymnasieelever
“Det lille Island på 340.000 indbyggere har en exceptionel kultur, som har gjort stort indtryk på os. Det kom på alle måder til udtryk, da vi besøgte nogle danskstuderende gymnasieelever, som forklarede essensen af den islandske kultur. Vi blev også vist rundt på deres usædvanlige gymnasium.”

Besøg hos genforskningscenter

“Vi blev også introduceret til den islandske fællesskabsånd under en rundtur på firmaet DeCODE. Et internationalt anerkendt genforskningscenter, hvor mere end halvdelen af Islands befolkning frivilligt har doneret deres DNA til forskning, med en generel enighed om en lysere fremtid for Island og resten af verdenen.”

En studietur vi aldrig glemmer
“De lange aftener med kortspil og nordlys-ekspeditioner har samlet vores klasse og bidraget til stærkere venskaber på kryds og tværs. Det tager vi i høj grad med os hjem til hverdagen i Danmark. Alt i alt har vores studietur oplyst os og dannet os som individer, men også kollektivt – noget som vi kun ser positivt på og vil se tilbage på med smil.”