I 2018 var 2.x fra Lyngby Gymnasium på studietur til Malta. Her fortæller klasselærer for 2.x, Lene Lecker, om hvad de oplevede undervejs og hvad Malta kan byde på som studierejsedestination.

”Vores studietur til Malta er gået over al forventning og har skabt minder der ikke glemmes lige foreløbig. Klassen havde en fantastisk tur med sol, hav og højt humør. Inden rejsen syntes de færreste at kende til Malta, så allerede her var nysgerrigheden vakt.”

”Flyturen dertil tog sin tid, men efter godt og vel syv timer landede vi på maltetisk jord, og det friske lune forårsvejr kom os i møde. Allerede næste dag skulle den sydeuropæiske ø-stat udforskes. Klassen befandt sig de første dage på Maltas andenstørste ø Gozo. Perleøen bød først og fremmest på betagende landskaber. Her var frodig vegetation, stejle klipper og græsklædte bakker som gav klassen mulighed for fantastiske vandreture.”

”Selvfølgelig insisterede klassen på at tage til kysten. Her lagde vi vejen forbi The Blue Hole, der med sit vidunderlige turkisblå vand ikke kunne afholde os fra at soppe.”

”Før vi vendte næsen hjemad, stod vi længe og iagttog Middelhavet der slog sine fantastiske bølger mod klipperne. Med solens stråler der trængte igennem skyerne og saltbassinerne under vores fødder, kunne det sagtens ligne noget fra et maleri. Så selvfølgelig skulle der poseres.”

”Vi var så betaget af kysten, at vi blev indtil solnedgang. Den fredfyldte atmosfære på Gozo kunne tydeligt mærkes og gav plads til eftertanke og refleksion.”

”Stilheden skulle da vise sig ikke at vare længe. For på tredjedagen satte vi kurs mod Maltas største ø, og her var der udsigt til mere dynamik og liv i gaderne. Shopping i hovedstaden Valletta var selvfølgelig også på dagsordenen, hvilket bragte smil frem hos truppen.”

”Vores tur til Malta gav os viden om en ø-stat, som de færreste kendte til. Ved hjemkomsten var vi alle enige om, at turen til Malta havde været en succes. Det var en tur med fællesskab, højt humør, oplevelser og sidst men ikke mindst minder for livet. En tur der aldrig bliver glemt.”