I 2018 var 8.a og 8.b fra Vester Hassing Skole nær Aalborg på fælles skolerejse i Berlin. Her fortæller eleverne efter hjemkomst om deres studietur – blandt andet om hvilke oplevelser der satte sig som de bedste.

”Vores 8. årgang på Vester Hassing Skole var i Berlin på skolerejse i uge 20. Vi har alle haft en god tur med fede oplevelser. Vi vil fortælle lidt om, hvordan det foregik.
Mandag morgen kl. 8 tog vi med bussen mod Berlin. Turen varede ca. 10 timer. I bussen var der nogle der sov, og nogle der nærmest festede i bagenden af bussen med musik.”

”Vi overnattede og fik morgenmad på City Hostel Berlin fra mandag til fredag. Vi besøgte omkring 9 store seværdigheder i Berlin, så vi kan ikke fortælle om dem alle sammen, men vi har valgt 3 ting vi lavede, som vi syntes var det fedeste.”

”Den første af de tre er Rittersport Museet. Det var om tirsdagen og vi havde lige været rundt og se byen. Vi kom ind på museet i 3 hold. Her fik vi fortalt en spændende historie om, hvordan chokoladen fra Rittersport bliver lavet. Bagefter skulle vi lave vores egen chokolade med max 3 valgfrie ingredienser ud af 12 forskellige, og vores egen indpakning. Vi synes det var fedt at lave vores egen Rittersport chokolade, fordi det ikke er noget man kan gøre normalt, og så smagte det selvfølgelig mega godt.”

”Om onsdagen var vi selvfølgelig også ude at se en masse fede ting i Berlin, men det fedeste var MountMitte klatrepark. Her fik vi nogle instruktioner og så kunne vi ellers bare klatre løs på de 3 forskellige niveauer i ca. 2 timer. Det var fedt at få prøvet sine grænser af, og så var det bare super sjovt.”

”Den sidste ting vi syntes var en af de bedste, var om torsdagen da vi var ude at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen. Her var vores søde lærere vores guider, og de fortalte en masse om stedet og om hvordan det var at være fange i den her tid. Vi syntes det var en rørende, spændende og god historisk oplevelse. Vi synes hurtigt man kunne leve sig ind i de forhold de levede under dengang.”

”Alt i alt synes vi, vi har fået meget ud af vores skolerejse. Vi har fået et tættere sammenhold med både vores klassekammerater og lærerne.”