I 2018 var 9.E fra Kolding Realskole på studietur i Rom. Her fortæller to af eleverne fra 9.E, Laura Oxlund og Maja Egholm, om klassens oplevelser i den italienske hovedstad, og om hvordan byen på alle måder indfriede deres høje forventninger.

”Tilbage igen efter en lille uges tid i Rom. Vi havde store forventninger til byen før vi ankom, men forventningerne blev indfriet så snart vi landede i lufthavnen. Ingen af os har nogensinde besøgt Rom før. Nu er vi helt ”blown away” af de mange indtryk og muligheder som ”Den evige stad” har at byde på. Vi føler, at vi har lært langt mere end vi ville have gjort, på samme tid i klasseværelset.”

Styrket sammenhold

“Det er svært at sige hvad der har været bedst, for studieturen har været spækket med gode, lærerige, og til tider grænseoverskridende oplevelser, fra start til slut. Vi følte os godt tilpas, og klassens sammenhold har vokset sig stor på kort tid.”

Nyd udsigten fra Engelsborgen!

”Da vi gik rundt i byen, kom vi bl.a. forbi kringlede gader, Colosseum, souvenirbutikker, Engelsborgen, Vatikanet og de mange febrilske gadesælgere der forgæves forsøgte at sælge os alt fra Power-banks og selfiestænger til kolde vandflasker og chokoladebarer. Vi vil forresten anbefale at tage ind i Engelsborgen. Der er trapper hele vejen op i tårnet, og udsigten er fænomenal. Det er helt sikkert gåturen værd. Der kan man se hele Rom fra oven.”

Pizza og is i massevis

”Vi var store fans af den italienske mad, pizza og pasta i rå mængder. Især gelato vil altid have en helt særlig plads i vores hjerter. Vi kørte en intern Challenge: Hvem kunne udforske de forskellige smage mest muligt. (pssst…. Maja vandt!). De mange is var yderst tiltrængte, da vejret konstant bød på solskin og 31 grader.”

”Når alt kommer til alt, har vores studietur levet op til alle forventninger. Tak til AlfA Travel for at hjælpe med at planlægge sådan en fantastisk tur.”