Når vi taler om en mere bæredygtige rejse, er der selvfølgelig de store emner som transport, indkvartering og aktiviteter. Dem kan du læse mere om andre steder her på bloggen. Men der er også mindre ting, som kan påvirke jeres studierejse i en klimavenlig retning.

1. Husk de gode vaner

Bare fordi du ikke er hjemme, skal du ikke give slip på dine gode vaner. Du er vant til at sortere affald, du har måske kødfrie dage og slukker for vandet, når du sæber dig ind og børster tænder. Det er små gode vaner i hverdagslivet – hvorfor ikke tage dem med på studierejsen?

2. Tag en vandflaske med

Det hører også lidt under de gode vaner, men huske en genanvendelig flaske, som du kan fylde igen og igen. Du sparer penge, beskytter miljøet, fordi du ikke køber nye flasker, og du holder dig selv hydreret.

Vidste du at … hvis du køber bare én flaske vand hver dag, koster det mindst 250 kr. om måneden? Og hver eneste flaske skal bruge 405 år på at blive nedbrudt.

3. Og et termokrus

Nu har du allerede en vandflaske, men har du plads i kufferten, er et termokrus genial på turen. Brug den til kaffe-to-go og undgå engangskrusene.

Hot tip: Hvis du rejser til en varm destination, kan du med fordel bruge termokruset til vand – det kan nemlig også holde vandet iskoldt.

4. Cykler og gåben

Sæt farten ned og nyd byen på gåben eller cykel. Det er en skøn måde at opleve alting helt tæt på og måske er der tid til at gå lidt ekstra på opdagelse med små gen- eller omveje på turen mod næste destination?

Derudover er der den klare fordel, at det er gratis (eller næsten gratis, hvis du skal leje en cykel) for både dig og CO2-regnskabet.

5. Shop med bæredygtige briller

Ferieshopping. Det ér en vigtig del på rejsen for mange – og det er helt okay. Men overvej, om du kan finde lokale butikker med lokale og/eller miljøvenlige varer.

Hvorfor lokalt? Fordi det typisk ikke har krævet samme transport at fragte lokale ting til butikken. Og fordi du på den måde er med til at støtte lokalt fremfor de større kæder, som du alligevel også kan finde herhjemme.

Overvej genbrug og vintage. Det er en oplevelse i sig selv at gå på opdagelse i de ting, som en anden kultur sender til genbrug!

6. Genbrug fysiske kort og brochurer

Mange hoteller og turistattraktioner stiller gratis kort og brochurer til rådighed for gæster. Måske har du alt på telefonen; så slipper du helt for at tænke på dette tip.

Men hvis du er typen, som godt kan lide fysiske kort eller brochurer, når du er på tur, så sørg for at passe godt på dem og lægge dem tilbage igen, når du er færdig med at bruge dem. På den måde får flere gavn af samme folder eller kort, og vi sparer på papir og ressourcer.

7. Medbring en pose til dit affald

Det lyder simpelt, men det har en stor effekt. Affald skader både naturen og dyrene; så hvor end du er, så lad være med at smide skrald andre steder end i en skraldepose. Og er der ikke en skraldepose, så er det godt at have sin egen med.

Ser du et stykke skrald på jorden, så saml det op. Måske I kan gøre det til en intern konkurrence i klassen – den som samler flest stykker på turen, vinder retten til det første bad?

8. Pak let

Nu har vi godt nok sagt, at du skal tage en vandflaske og et termokrus med dig på turen. Men samtidig er det en god idé at pakke let simpelthen fordi, jo mindre du tager med, jo mindre vejer din taske, og jo mindre vægt kommer der på flyet, toget eller bussen.

Og des mindre vægt – des mindre brændstof. Måske du alligevel ikke har brug for den ekstra trøje?

(Kilde: greenmatch.dk)