Gymnasiet HHX Ringkøbing var i vinteren 2017 på ski i Neukirchen. I dette blogindlæg kan du læse om deres uge på ski og hvordan der både var tid til ski og hygge.

14 km kælketur
”Selvfølgelig skal vi på kælk. 14 km lyder godt nok af meget, og det er det også. En af pigerne glemte faktisk af dreje i et sving og endte 20 m. nede i alt for meget dyb sne, men et par drenge samlede hende op igen. På billedet er vi halvvejs nede, hvor der ligger en lille restaurant. Der gjorde vi holdt og fik os en vand og et hvil. Godt tiltrængt, og så er der jo kun syv km ned. ”

Den hårde andendag
”Dag to er altid den værste. Kroppen siger i den grad NEJ til ski. Husk lige – vi har kørt i bus en hel nat, direkte på ski hele dagen, værelsesfordeling og udpakning, spisning og så forsøge at være en smule social. Hovedet vil gerne, men kroppen er træt og sur. Se lige på Marc!! Instruktøren forsøger, men der er vist lang vej. Men hvis nu Marc havde vendt sig om og kigget lidt på udsigten, såå…”

Vi skal på ski!
”Vi vågnede til regn på vores vinduer. Nå ja, sådan er det jo. Men kort efter stod vi i 2 km. højde til snevejr og -4 grader. Egentlig perfekt, men sigtbarheden. Føj for dælen. Og så er det jo, det fantastiske sker; Jesper, som har 0 (NUL) skiuger bag sig, siger: ” Vi skal på ski!”. Og det skaber bare en stemning af fællesskab og ”Ham deroppe skal da ikke bestemme over vores dag!” Prøv lige at se Jesper efter en dag på ski.”

Højt humør og sol på næsen
”Vi var så heldige at have vores studievejleder Ellen med på tur. Hun har faktisk en del skiuger bag sig og er ret sej på ski, men hun har det allerbedst, når hun kan hygge lidt med os. Og den her dag vågnede vi til den mest fantastiske morgensol. Vi skyndte os at spise morgenmad (der var simpelthen hver morgen et ubeskriveligt hav af amerikanske pandekager) og komme afsted. Og selvfølgelig skulle ham (den lidt trælse) idrætslærer kværne os igennem opvarmning – vi vil jo bare på ski. Men pludselig var skiene på, og vi kørte og kørte. Godt at Ellen havde sagt solcreme. Wow – solen er skrap heroppe. Måske en enkelt fik en rød næse, men det ser egentlig en smule sejt ud, når man kommer hjem til Ringkøbing midt i marts. Nå, men Ellen fik selvfølgelig taget en selfie, hvor Vinni, Mathias, Laust og Sofie ser ud til at have det helt ok. Læg lige mærke til baggrunden.”

Når det indre legebarn kommer frem
”I ved selv, hvordan det er, når man står der og egentlig er voksen, og sneen og solen og baggrunden bare siger: Come on – leg, som da du var meget mindre. Og så slipper man bare og siger: YES – bliver det her nogensinde bedre. Man lægger sig i sneen og laver en engel. Det bliver man bare aldrig for gammel til. Sofie og Emma, hvor er I bare skønne! Ved godt vi har sagt det før: Læg lige mærke til baggrunden.”

Tid til pizza og hygge
“TJA, vågnede til sol og stille vejr, spiste de obligatoriske 12 amerikanske pandekager og kom til at kigge på skærmen i spisesalen – lifterne lukket pga. blæst. EJ, sagde vi og kiggede ud. Solen skinner og ikke en vind rører sig. Så vi DUMME DÄNEN spiste færdig, trak i tøj og støvler og travede de 900 m. hen til liften og kiggede op på tavlen. Stilheden bredte sig sammen med varmen under skitøjet. Alt var lukket. Der var tendens til orkan på toppen og ingen lifter kunne køre. Og der stod vi i solskin og svedte tran. Vi gik tilbage på hotellet (og ja, vi led) og tjekkede frem til frokost, men ingen positiv udvikling. Så siger Andrea, som har et hav af skiuger bag sig, at der ligger en minilift i dalen – mest for begyndere, men ski er vel ski! Og det er jo ikke for sjov vi er her, vel!! (haha) så er der jo kun et at gøre; i dalen er der to mindre pister – mest for begyndere, men der skulle vi da hen. Der var rent slushice, men vi kom på ski den dag også. Men inden da – vi kunne jo ikke spise på bjerget, så vi fandt et dejligt pizzaria i Bramberg. Og kig lige på billedet. Det kan nok være, at vejret driller, men vi hygger.”