Kalundborg Gymnasium og HF var i foråret 2017 på studietur til Madrid. I blogindlægget kan du læse om deres oplevelser i byen og mødet med lokale unge. Måske det kan give inspiration til din næste tur?

Street art i Madrids gader
“Vi er en lille klasse på 13 elever, så det var hyggeligt at lede efter street art i Madrids gader. Vi fik et indblik i hverdagen og gadekunsten som pryder murer og lukkede butikker. Det er som om Madrid har to ansigter, alt efter om det er dag eller nat. Det lykkedes os at finde et maleri, som vi før har arbejdet med. Det måtte vi selvfølgelig have et billede med.”

Grandiøst byggeri
“Vi besøgte blandt meget andet la Palacio Real og det var en stor oplevelse at se det fantastiske byggeri. Vi blev klogere på Madrids historie og arkitektur. De fantastisk udsmykkede rum og slotspladsen, for slet ikke at nævne udsigten og det dejlige vejr. Det var lige så sjovt, som det var smukt. Det var en stor oplevelse, næsten tilbedelsesværdigt.”

På opdagelse i byen med et gammeldags kort
“Vores første dag gik med at prøve at finde rundt i Madrid. Vi blev det ud i grupper og fik en liste over monumenter og pladser, så som Plaza Del Sol og Teatro Real. Disse skulle vi finde ved hjælp af et kort og sund fornuft. Vi skulle lære byen at kende, så vi let kunne finde vej. Det var dog ikke helt let. Vi fandt ud af at det der med at følge et kort, ikke altid er helt let, men vi spurte lokale og hjalp hinanden, så det hele lykkedes til sidst.”

God stemning og hygge på flyveturen
“Vi fløj til og fra Madrid. Hvilket måske hverken er den mest komfortable eller eventfulde måde at rejse på, men vi formåede at gøre det til en hyggelig oplevelse. Vi snakkede, spillede kort og udvekslede håb og forventninger til turen. Selv på vej hjem, hvor vi havde været oppe kl. 3.00 for at kunne nå flyet, var der snak om alt det vi havde set og oplevet og hygge án mass.”

Mødet med lokale unge giver en bedre forståelse af kulturen
“En af de ting vi glædede os til var at vi skulle ud på et spansk gymnasium og møde nogle elever. Det var sjovt og spændende at møde en gruppe unge på vores alder, som kommer fra en helt anden kultur. Vi udvekslede kulturer og både svarede på og fik besvaret spørgsmål. Vi lærte mere om hverdagen og kulturen end vi kunne, ved bare at se Madrid. Og vi fik også muligheden for at fortælle om Danmark og vores kultur, vi dansede blandt andet folkedans med dem. Vi spiste frokost sammen og mange af os, gik rundt i byen med dem senere. Flere af os følger nogle af eleverne på Instagram og det er spændende at se hvad de går og laver, selv efter at vi er taget hjem.”

Udsigten over Madrid
“Man siger det er godt at have overblik. Det er i hvert fald smukt, når man har overblik over Madrid. Vi tilbragte en lang pause på en tagterrassen på Circulo de Bellas Artes. Der var en fantastisk udsigt og det dejlige vejr gav god mulighed for at hygge, afslapning og nyde udsigten. Det var et øjeblik hvor tiden stod stille og vi kunne trække vejret og tage seneriet ind.”