”Jeg guider dig her til populære rejsemål, I kan tage toget til, og som er realistiske at nå på en studierejse. Vær også opmærksom på, at man på mange togbilletter ofte har mulighed for at lave et ophold på en station i en anden stor by, uden det koster ekstra. Således kan man dele rejsen op og samtidig kombinere to rejsemål på én tur.”

Se konkrete rejseforslag nederst på siden.

Studietur med tog til Tyskland

”Tyskland er et oplagt rejsemål til en togrejse. Rejsetiden er ikke så lang, der er masser af gode og hurtige afgange, og kvaliteten af togene samt komforten er i top. Derudover er Tyskland som bekendt en fremragende destination til en studierejse generelt. Overvej at tage toget til Berlin, Hamborg eller Bremen.”

togrejse-berlin-studietur-berlinmuren-mennesker-alfa-travel

Studietur med tog til Tjekkiet

”En togtur til Tjekkiet er, udover at være en komfortabel oplevelse, også både spændende og smuk. I kører gennem skove og kuperet bakkelandskab og følger floden Elben på en stor del af strækningen. Overvej at tage toget til Prag.”

togrejse-tjekkiet-studietur-alfa-travel-prag-by

Studietur med tog til Sverige

”Rejsen med tog til Sverige er en oplevelse i sig selv, og I vil komme til at kæmpe om pladserne ved vinduerne. Overvej at tage toget til Stockholm eller Göteborg. Skal I til Stockholm, kører I gennem Småland og Östra Götaland, og går jeres togrejse til Göteborg, følger I den smukke svenske vestkyst til byen.”

togrejse-sverige-studietur-alfa-travel-kongeslottet

Studietur med tog til Holland

”En togrejse til Holland, fx til Amsterdam, er altid en behagelig oplevelse. Rejsen foregår med moderne højhastighedstog, hvor I er sikret komfortable sæder og god benplads samt gode faciliteter. Hovedbanegården i Amsterdam ligger desuden direkte i hjertet af byen, og I er derfor midt i alle herlighederne så snart I stiger ud af toget.”

togrejse-holland-studietur-alfa-travel-solnedgang-mølle

Studietur med tog til Italien

”Termini, togstationen i Rom, er Europas andenstørste. Her ankommer og afgår dagligt ca. 850 tog! Togturen fra Danmark til Rom tager omkring 25 timer, så turen er lang, men bestemt en oplevelse værd. Det er oplagt at udnytte nattogsforbindelserne og sove undervejs. Overvej også en togrejse til Milano eller Firenze.”

togrejse-italien-studietur-alfa-travel-springvand