Sidste nyt vedrørende Coronavirus

Opdateret d. 25.08 2020

Rejsevejledningerne til rigtig mange europæiske lande er blevet lempet. Det betyder, at vores grupper atter kan rejse, og at vi uden problemer kan booke fremtidige rejser til de omtalte rejsemål. Praksis lige nu er, at Udenrigsministeriet hver uge laver en opdatering af rejsevejledningerne. Vi følger naturligvis udviklingen tæt!

Kontoret holder åbent

Vi står i en situation, som er MEGET speciel og derfor er der lige nu flere spørgsmål end svar. Har du arrangeret en grupperejse eller skolerejse og har du spørgsmål i den forbindelse, så kontakt os endelig. Vi sidder ved telefonerne fra 8-16 hver dag. Ring til os på 70 22 88 70.

Sådan er I stillet i forbindelse med Corona-virus udbruddet

Man har ret til gebyrfri afbestilling hvis:

  1. Udenrigsministeriet vurderer det er forbundet med særlig risiko at opholde sig på destinationen (orange eller rød) eller
  2. Der er væsentlige dele af pakkerejsen der ikke kan gennemføres pga. forholdene

AD 1:
Her er det afgørende om hele eller betydelige dele af pakkerejsen går til rejsemål/steder, hvortil Udenrigsministeriet fraråder rejser (orange eller rød). udenrigsministeriet opdaterer løbende vejledningerne. Læs mere her.

AD 2:
Her er det afgørende om rejsen i store træk kan gennemføres som aftalt. Kan den ikke det, så kan der være ret til gebyrfri afbestilling. Manglerne i den leverede rejse skal være væsentlige i forhold til det samlede program. Om dette er tilfældet vil bero på en konkret vurdering fra rejse til rejse.

Hvornår kan man afbestille sin rejse, hvis UM fraråder rejser?

Det skal kunne godtgøres, at faren også er tilstede på rejsemålet når pakkerejsen begynder. Hvis der ikke er overvejende sandsynlighed for, at Udenrigsministeriet også fraråder alle rejser på rejsetidspunktet, så kan der ikke afbestilles gebyrfrit på nuværende tidspunkt. Normalt kan der træffes endelig afgørelse ca. 7 dage før afrejse.

Hvordan er det på vores rejsemål

Vi følger udviklingen på vores forskellige destinationer tæt. I forbindelse med afrejse informerer vi altid om, hvordan de lokale rejserestriktioner er. På den måde er du godt klædt på til at rejse ud i verden. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte din rejserådgiver.

Læs mere på de officielle sider:

Coronasmitte.dk
Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.
Udenrigsministeriets vejledning her.

I Danmark er det sundhedsmyndighederne og Udenrigsministeriet, der vurderer, hvorvidt det er sikkert for danskere at rejse til udlandet. Det gælder også i forbindelse med udbruddet af Corona-virus. Erfaringerne siger at der kan komme store ændringer på kort tid, så vi holder løbende øje med udmeldingerne fra de offentlige myndigheder og vi er i tæt kontakt med vores lokale agenter.

Spørgsmål?

Har du booket en grupperejse, og har du spørgsmål så kontakt os endelig på telefon 70 22 88 70.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)