Sidste nyt vedrørende Coronavirus

Opdateret d. 19.01 2021

Desværre frarådes der lige nu rejser til alle rejsemål, det betyder at al rejseaktivitet står stille.

Regeringen har i slutningen af november vedtaget en ny model for rejsevejledninger, som betyder, at der fremover bliver lavet vurderinger af smittetryk ud fra regioners smittetryk i stedet for landenes. Det vil få betydning, når smittetrykket falder til et lavere niveau. Se modellen her.

Udenrigsministeriet udsender nye rejsevejledninger hver torsdag, og vi følger naturligvis udviklingen tæt.

Udvidet pakkerejsegaranti

Normalt vil man miste sine pakkerejse-rettigheder, hvis man booker en rejse i en periode, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser. Det har vi besluttet at lave en undtagelse til. Vi tilbyder helt ekstraordinært, at man beholder sine rettigheder til gratis annullering – uanset rejsevejledningernes farve på bestillingstidspunktet. Det betyder, at I allerede nu kan gå i gang med planlægningen med ro i hjertet.

Kontoret holder åbent

Vi står i en situation, som er MEGET speciel og derfor er der lige nu flere spørgsmål end svar. Har du eller skal du arrangere en grupperejse eller skolerejse og har du spørgsmål i den forbindelse, så kontakt os endelig. Vi sidder ved telefonerne fra 8.30-15 hver dag. Ring til os på 70 22 88 70.

Sådan er I stillet i forbindelse med Corona-virus udbruddet

Man har ret til gebyrfri afbestilling hvis:

  1. Udenrigsministeriet vurderer det er forbundet med særlig risiko at opholde sig på destinationen (rejsemålet er orange eller rød) eller
  2. Der er væsentlige dele af pakkerejsen der ikke kan gennemføres pga. forholdene

AD 1:
Her er det afgørende om hele eller betydelige dele af pakkerejsen går til rejsemål/steder, hvortil Udenrigsministeriet fraråder rejser (orange eller rød). Udenrigsministeriet opdaterer løbende vejledningerne. Læs mere her.

AD 2:
Her er det afgørende om rejsen i store træk kan gennemføres som aftalt. Kan den ikke det, så kan der være ret til gebyrfri afbestilling. Manglerne i den leverede rejse skal være væsentlige i forhold til det samlede program. Om dette er tilfældet vil bero på en konkret vurdering fra rejse til rejse.

Hvornår kan man afbestille sin rejse, hvis UM fraråder rejser?

Det skal kunne påvises, at fraråden også med stor sandsynlighed er gældende for rejsemålet når pakkerejsen påbegyndes. Da der laves nye rejsevejledninger hver uge, så er praksis lige nu, at der typisk træffes endelig afgørelse om rejsen kan gennemføres ca. 7 dage før afrejse.

Hvordan er det på vores rejsemål

Vi følger udviklingen på vores forskellige destinationer tæt. Når der åbnes op for rejser vil vi informere vores grupper om, hvordan de lokale rejserestriktioner er. På den måde er du godt klædt på til at rejse ud i verden sammen med din gruppe. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte din rejserådgiver.

Læs mere på de officielle sider:

Coronasmitte.dk
Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.
Udenrigsministeriets vejledning her.

I Danmark er det sundhedsmyndighederne og Udenrigsministeriet, der vurderer, hvorvidt det er sikkert for danskere at rejse til udlandet. Det gælder også i forbindelse med udbruddet af Corona-virus. Erfaringerne siger at der kan komme store ændringer på kort tid, så vi holder løbende øje med udmeldingerne fra de offentlige myndigheder og vi er i tæt kontakt med vores lokale agenter.

Spørgsmål?

Har du booket en grupperejse eller skal du rejse med en gruppe i fremtiden, så kontakt os endelig på telefon 70 22 88 70 eller på mail info@alfatravel.dk.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)