DSB Skolerejser er en offentlig ordning, som giver skoleklasser tilknyttet uddannelsesinstitutioner i Danmark mulighed for en årlig frirejse med tog. Tilbuddet inkluderer frirejse for både lærere og elever, dog max 40 personer i alt. Turen, som en skoleklasse skal på for at være berettiget til en frirejse, skal vare mindst 3 og højest 13 skoledage, og have mindst 2 overnatninger. Den enkelte gruppe skal selv søge om frirejse direkte hos DSB.

AlfA Travel og frirejser

Det er skolens ansvar at søge om frirejse hos DSB. AlfA Travel er gerne behjælpelig med at kombinere jeres DSB frirejse med en udlandsrejse fra et grænsepunkt i Danmark. De fleste bruger frirejsen til at transportere sig fra skolen og til afrejselufthavnen, en togstation ved grænsen eller et færgeleje i Danmark.

Hvis I planlægger en togrejse til fx Berlin eller Hamborg, så kan I ofte spare penge ved at kombinere en ordinær togbillet med en DSB frirejse: Frirejsen bookes hos DSB frem til grænsepunktet i Danmark – eksempelvis Padborg eller Hirtshals – og herfra booker AlfA Travel ordinære togbilletter til resten af Europa.

Vi beregner tilbuddet på gratis frirejse til grænsen, og på denne måde har jeres skole mulighed for at sende en skoleklasse afsted på en lejrtur udenfor Danmarks grænser til den lavest mulige pris.

Regler i forbindelse med DSB Skolerejser

Der gælder naturligvis visse regler i forbindelse med DSB frirejser. Først og fremmest skal skolen selv ansøge om skolerejsen, ligesom den skal bestilles i god tid før rejsen. Skolerejsen kan kun bestilles mellem to togstationer (og enkelte færgeoverfarter) og gælder desuden ikke til tilslutningsbusser eller Metro. Læs desuden “Bekendtgørelsen om fribefordring af skoleelever”.

Få et tilbud eller bliv ringet op

Det koster ikke noget at spørge, og vi laver meget gerne et ganske uforpligtende tilbud på jeres studie- eller grupperejse. Vores rejserådgivere sidder klar ved telefonen på 70 22 88 70.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)