For mange skoler anses skolerejsen som et supplement til den daglige undervisning. Formålet er ofte at give eleverne personlige erfaringer og fælles oplevelser gennem socialt og fagligt indhold. Turens faglige indhold giver ofte sig selv, og er nemt at gå til, men hvordan skaber man en god og social skolerejse? Der er næsten ligeså mange løsninger på dét, som der er veje til Rom!

Socialt samvær i fokus på skolerejsen

Der er ikke én opskrift på en vellykket, social skolerejse, men der er nogle faktorer, som øger chancerne betydeligt. Det er først og fremmest altid en god idé at sørge for gode fysiske rammer for gruppens sociale samvær. Undersøg fx muligheden for et indkvarteringssted med gode fællesfaciliteter og hyggekroge, der lægger op til samvær og fælles oplevelser. Det betyder ikke så meget, om det er en sofagruppe, en volleyballbane, et bordtennisbord eller et lejrbål – så længe det kan samle gruppen om fælles oplevelser.

Nogle rejsetyper indbyder mere til fællesskab end andre

Hvis det sociale element er vigtigt på jeres skolerejse, så vælg en rejsetype der lægger op til fællesskab. De mest oplagte valg er en aktivrejse, en skirejse eller måske en flodbådsrejse. En aktivrejse udfordrer både gruppen og de individuelle deltagere på såvel det fysiske som det mentale plan. Aktiviteter som klatring, kanosejlads, rappelling og trekking danner en solid platform for skabelse af store oplevelser, læring, udvikling og hyggeligt samvær! Skirejserne taler næsten for sig selv, da de er indbegrebet af socialt samvær. Og vil I prøve noget anderledes, så overvej flodbådsrejsen. Læs fx hvordan Laursens Realskole nød det sociale samvær på deres flodbådsrejse.

Vil du have vores input til en social skolerejse?

Er du blevet inspireret til en social skolerejse, så tøv ikke med at kontakte os – vi hjælper meget gerne med at realisere du og din gruppes rejseidéer og drømme!

Få et tilbud eller bliv ringet op

Det koster ikke noget at spørge, og vi laver meget gerne et ganske uforpligtende tilbud på jeres studie- eller grupperejse. Vores rejserådgivere sidder klar ved telefonen på 70 22 88 70.

Bliv klædt på som rejseleder

Hos AlfA Travel vil vi gøre alt for at du får succes som arrangør af grupperejser, skolerejser og firmarejser. Tilmeld dig her, så får du vores inspirationsmail kvit og frit.

Du bruger en gammel browser

Åh nej… Vi beklager, men du bruger en browser, der er for gammel til at vise alt det siden kan. Hvor ærgerligt.

Vi anbefaler, at du bruger en af nedenstående browsere i stedet.

Tak for din forståelse.

(Ikke anbefalet)