Her får du tips til planlægningen af jeres program, hvis I skal på studietur til Nordjylland. Forslagene kan sammensættes stort set som I ønsker, så det passer til de antal dage I har til rådighed samt til jeres ønskede niveau for aktiviteter. Lad dig inspirere af de mange anderledes og faglige muligheder, og kontakt din rejserådgiver for at booke.

Kajaksurf og Megasurf

Sammen med erfarne kajakroere og Megasurf-instruktører får jeres elever basal introduktion til håndtering af kajakken og Megasup’en på både land og i vand. Surfkajakken og Megasup’en er begge meget stabile, da de er bredere end almindelige kajakker og surfboards. Alt sikkerhedsudstyr (våddragt, svømmevest og hjelm) udleveres, og tempo og distance tilpasses 100 % efter jeres gruppes niveau. Begge aktiviteter er velegnede for unge og uerfarne, så er I til vand og action er der her rig mulighed for nogle timers sjov på vandet.

Faglige læringsperspektiver: Vand og strømforhold ift. årstider, livet i havet samt sikkerhed og samarbejde.

Beach Clean Up og Bunker skattejagt

Denne aktivitet består af en gåtur langs den nordjyske kyst, hvor en biolog eller naturformidler fortæller om den stigende mængde plastikaffald der skylder op på de danske strande. Her har alle poser og handsker med. Turen går ud til de gamle bunker-ruiner, Furreby Kystbatteri, hvor ca. 20 imponerende bunkers står frit til skue. Disse skal ryddes for plast og evt. glas samt andet affald. Gruppen deles op i hold, og vi laver konkurrence ud af hvem der kan samle mest affald. Herefter kigger vi skraldet igennem, og taler om hvor det stammer fra, hvordan det er havnet her samt hvilke negative og positive effekter det har på det omkringliggende miljø.

Der er efterfølgende tid til frokost – alt imens instruktørerne stiller en OCR handlebane op med masser af fede aktiviteter.

På OCR handlebanen bliver eleverne delt op i hold og skal kæmpe mod hinanden på en 600 meter lang bane. Remedierne og udfordringerne på banen er bygget op med plastik pvc-rør, gamle bildæk, gamle tov der blevet brugt til at holde færger i havne og andet genbrugsmateriale. Her får eleverne dermed også indblik i begreberne Recycle og Upcycle.

Faglige læringsperspektiver: Bæredygtighed, miljø, sundhed og trivsel, historie, 2. Verdenskrig.

Vestkyst Safari og foredrag om iværksætteri

Vestkyst Safari turen er udformet som én lang aktiv oplevelse, hvor vi undervejs kommer til at se, røre ved og dufte til de mange storslåede oplevelser, som vores smukke nordjyske kyst byder på. Det er muligt at komme på turen hele året, uanset vejret. Vi starter ved Furreby Kystbatteri og kører hele vejen til Rubjerg Knude, hvis forholdende tillader det. Guiden på turen er altid klar til at svare på spørgsmål undervejs, samt fortælle om den natur I befinder jer i på dagen. Undervejs samt på toppen af Knuden vil der være socialiserende opgaver, udformet ud fra det miljø vi befinder os i på turen.

Efter Vestkyst Safari turen, hvor alle sanser er godt fyldt op med indtryk, mødes vi på Outnatures (som står bag denne tur) kontor eller anden aftalt lokation. Her får I et kort foredrag om iværksætteriet bag Outnature og VestEvent samt samarbejdspartnere. TIP! Turen kan med fordel afsluttes med aftensmad og derefter kombineres med Rav Safari efter solnedgang.

Faglige læringsperspektiver: Natur og geologi, Danmarks naturhistorie, turisme og Rubjerg Knude Fyrtårn.

studietur-nordjylland-alfatravel

Rav safari efter solnedgang

Vi kører ud i mørket på jagt efter nordens guld – rav. Dette gøres i bedste stil med en dygtig naturvejleder. Vi anvender UV-lygter, der får ravet til at lyse op, så vi lettere kan finde det. Undervejs får I udvidet jeres viden om ravet – om hvordan, hvor og hvornår man kan finde rav, samt hvad det gennem tiden har været brugt til og hvad det bruges til i dag.

Faglige læringsperspektiver: Natur og geologi og Danmarks naturhistorie.

Team Camp og Team Cooking

I stil med Nak & Æd-konceptet får I her mulighed for at lave lejr, bål og mad i naturen. I Outnatures naturpark, blot 1,5 km fra Løkken centrum, ligger Nordland. En 6 hektar stor park med grønne arealer, forskellige typer af skov og velbeplantet jordbund, og ikke mindst med spiselige planter.

Her skal eleverne i løbet af dagen arbejde sammen om at opstille en friluftslejr, med alt lige fra telte til bålsted. Efterfølgende deltager alle i forberedelsen af et lækkert måltid mad, hvor vi forinden skal samle elementer til at krydre maden med. Vi laver lækker bålgryde med lokale råvarer og grønt, så alle blive mættet og får de nødvendige næringsindhold. Eleverne får teknik og vejledning af kyndige friluftsvejledere til anvendelse af blandt andet kniv, økse, tændstål og håndtering af åben ild.

Faglige læringsperspektiver: Natur og biologi, bæredygtig mad, livet på land.

Om Frederikshavn Havn, ”recycling” og bæredygtighed

Rigtig spændende halvdagstur på Frederikshavn Havn med højaktuelle temaer.

Nybygget, grønt recycling-værft er et kæmpe bæredygtighedseventyr i Frederikshavn
På Frederikshavn Havn står verdens første specialbyggede recycling-værft – topmoderne, sikkert og ”grønt”. Det er bygget til det formål at genindvinde skibe og offshoreplatforme. Bag værftet står én af verdens største recyclingvirksomheder, Modern American Recycling Services (M.A.R.S.). Værftet er et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor flere end 200 arbejdspladser vil blive skabt inden for den bæredygtige økonomi. Da værftet er bygget helt fra bunden, har det været muligt at indtænke innovative løsninger for sikkerhed, bæredygtighed og miljø. Recycling inden for platforme kræver nemlig helt særlige forhold i XXXL-klassen – blandt andet én af verdens største skibsramper til ophaling af skibe og rigge, samt et skiddingområde hvor man kører platforme på op til 50.000 tons vandret ind på land.

Tyra platformene – den største genanvendelse af offshore-installationer i Danmarkshistorien
Tyra platformene, Tyra Øst og Tyra Vest, er de to største beboelses- og procesplatforme fra Tyra-feltet i Nordsøen på henholdsvis ca. 14.000 og ca. 8.000 t. Det svarer til ca. 3 Eiffeltårne! Efter 30 års gasproduktion i Nordsøen er platformene nu taget ned og bragt i land i Frederikshavn. Her skal de ophugges og gøres klar til genanvendelse på førnævnte recycling-værft. Det er den største genanvendelse af offshore-installationer i Danmarkshistorien! Total, som står bag projektet, har sat høje krav til de værfter, som skal nedbryde Tyra platformene, og de har valgt M.A.R.S. i Frederikshavn på grund af den høje rate for genindvindelse og den meget lave miljøbelastning. For Total var det altafgørende, at platformene ikke endte på en strand i Indien. Total forventer, at mere end 95% af det gamle Tyra kan genanvendes og genbruges.

Frederikshavn Havn på verdenskortet inden for bæredygtighed
Danmark har et miljømæssigt ansvar som skibsbygger- og olieproducerende nation. Derfor kan vi heller ikke eksportere vores udtjente enheder til tredjelande. Frederikshavn Havn har et ønske om at gå forrest, når det handler om klima og miljø. Ankomsten af Tyra platformene er kulminationen på et langt og hårdt arbejde for at sikre Frederikshavn Havn en position som center for bæredygtighed og recycling. Målet er, at når folk tænker på bæredygtighed og recycling, så kæder de det automatisk sammen med Frederikshavn. Der var naturlig skepsis omkring et recyclingprojekt af denne størrelse i Danmark, da den første aftale med M.A.R.S. blev offentliggjort i september 2015. Hvordan kan sådan et projekt lade sig gøre i et land med de dyreste lønninger, de dyreste anlægsomkostninger og de skrappeste miljøkrav? Men det gik igennem. Og dét holdningsskifte betyder, at der nu er en stor efterspørgsel efter de nye faciliteter i Frederikshavn, og at Frederikshavn Havn nu er kommet på verdenskortet inden for bæredygtighed.

Faglige læringsperspektiver: Bæredygtighed, klima og miljø, FN’s Verdensmål.