Står du midt i planlægningen af en studietur er det oftest det faglige der for lov at fylde mest. Der er flere ting du kan gøre for at give dine elever en social tur med fokus på at styrke fællesskabet. Herunder har vi opstillet 5 gode råd til planlægningen af en studietur med større fokus på det sociale.

 

1. Lad dine elever være en del af planlægningen

Allerede inden studieturen er bestilt kan dine elever blive udfordret til at samarbejde. Ved at lade dine elever være en del af planlægningen, vil det kræve at de sammen skal komme frem til hvad deres ønsker til den bedst mulige studietur er. Lad dem snakke om, og tage stilling til hvad en studietur i deres øjne skal indeholde, hvor den skal forgå og hvornår den skal afvikles. Eleverne vil lære at diskutere, gå på kompromis og acceptere at de alle har en forskellig tilgang til tingene.

 

2. Oplev byen i grupper

Ønsker du for alvor at sætte dine elevers samarbejde på prøve kan du under planlægningen af jeres studietur lade en dag stå fri uden planer. Fordel hjemme fra eleverne i små grupper, og lad dem planlægge en tur rundt i byen. Det er op til eleverne hvad de vil udforske og opleve, og elevernes egen opgave at finde rundt i byen.

 

3. Pak mobiltelefonerne væk

Sæt fokus på det sociale og gør det tydeligt for dine elever at der er grænser for brugen af mobiltelefonerne på jeres studietur. Det er altid en god ide at have en mobiltelefon på sig hvis der skulle ske noget, men derfor kan aftalen stadig lyde på at de ikke skal være fremme. Snak evt. med eleverne om hvad de mener og find sammen en måde hvor alle er tilfredse. Måske en aftale om at de må bruges en time om aften er nok?

 

4. Fællesspisning

Når sulten melder sin ankomst, er fællesspisning en godaktivitet. Ved at spise sammen opnår eleverne en større tryghed ved hinanden, og så er det en fantastisk mulighed for at få snakket om de næste par dages aktiviteter. I kan medfordel hjemmefra have lavet plads i budgettet til at spise sammen en aften, så eleverne ikke oplever at føle sig tvunget til at bruge deres egne penge på at spise et sted de ikke har lyst.

 

5. Faglige aktiviteter

Ved at kombinere det faglige og det sociale vil i opnå en god studietur for alle. Gennemgå evt. hjemme fra historien bag nogle af de ting I har planlagt at se. Eleverne vil derved opleve at de sammen kan diskutere hvad de i forvejen ved. Du kan også planlægge en opgave som skal laves efter studieturen, med emne på noget af det I har oplevet. Fortæl eleverne om det inden turen, så de på turen sammen kan drøfte deres ideer til en god opgave.