Det kan være vanskeligt at danne sig et overblik over priser på studierejser. Og ikke mindst hvordan man får en billig studietur, uden at gå på kompromis med kvalitet og indhold. Der er flere ting du kan gøre og overveje, hvis du gerne vil have mest muligt ud af et lavt rejsebudget.

Her får du vores 7 tips til en billig(ere) studietur:

1. Vær ude i god tid

Jo tidligere du er ude med din forespørgsel, jo tidligere kommer du med i kampen om de billigste rejser.

2. Vær fleksibel

Har du mulighed for at være fleksibel med din gruppes rejsedatoer og rejsedage, valg af flyselskab, afrejselufthavn og indkvartering, har vi bedre mulighed for at opnå en lav pris, der kommer dig til gode.

3. Kan I flytte rejseugen

Overvej på skolen om jeres studietur kan placeres uden for studierejsernes højsæson i marts-april og september-oktober. Der kan være mange penge at spare ved at rejse i november-december eller januar-februar.

4. Vær åben for alternative rejseformer

Hvis I er mange der rejser sammen, så kan en busrejse være et godt og billigere alternativ til fx fly. Omvendt kan det for små grupper være en fordel at vælge en flyrejse eller en rutebus, hvor man alene afregner en sædepris.

5. Vær opmærksom på rejsebureauets afbestillingsregler og rykkergebyrer m.m.

Hvis rejsebureauets regler er meget stramme og der påløber rykkergebyrer osv. så kan gebyrer gå hen og æde en stor del af rejsebudgettet.

6. En umiddelbart billig rejse kan hurtigt blive dyr

Hvis du bestiller rejsen selv på nettet, er der typisk tale om 100% forudbetaling og ingen mulighed for refundering, hvis rejsedeltagere skulle falde fra inden afrejse. Der er heller ikke mulighed for kompensation eller hjælp, hvis noget uforudset skulle opstå, såfremt du selv har bestilt rejsen. Bestiller du derimod gennem et rejsebureau, er du dækket ind under pakkerejselovens regler. Vær endvidere altid opmærksom på, om et rejsebureaus vejledende priser er urealistisk billige. Er de det, kan du oftest regne med, at rejsen i sidste ende bliver en del dyrere.

7. Vær kreativ med studieprogrammet

I de fleste storbyer findes der mange gratis attraktioner og oplevelser. Der kan også være specielle fordele for skolegrupper. Dit rejsebureau kan være med til at vejlede dig med tips til spændende og billigt/gratis program.