Hvis du gerne vil give dine elever en studierejse med mest mulig valuta for pengene, så læs med her. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kan få en billig(ere) studietur, uden at gå på kompromis med kvalitet og indhold. Der er flere ting du kan gøre og overveje, hvis du gerne vil have mest muligt ud af jeres rejsebudget.

Her får du vores 7 tips til en billig(ere) studierejse:

1. Vær ude i god tid

Jo tidligere du er ude med din forespørgsel, jo tidligere kommer du med i kampen om de billigste rejser. Dette gælder specielt hvis I rejser med fly. De billigste pladser sælges typisk lige når der åbnes for salg omkring et år før afrejse.

2. Vær fleksibel

Har du mulighed for at være fleksibel med kravene til rejsen, så er det også en fordel. Hvis I har mulighed for at være fleksible på rejsedatoer og rejsedage, valg af flyselskab, afrejselufthavn og indkvartering osv., så har vi bedre mulighed for at sikre jer den lavest mulige pris. Det kan også være, at I skal overveje om I kan gennemføre det faglige program på et andet rejsemål.

3. Kan I flytte rejseugen

Overvej på skolen om jeres studietur kan placeres uden for studierejsernes højsæson, som ligger i marts-april og september-oktober. Der kan være mange penge at spare ved at rejse i november-december eller januar-februar.

4. Vær åben for alternative rejseformer

Hvis I er mange der rejser sammen, så kan en busrejse være et godt og nogle gange et billigere alternativ til fx fly. Omvendt kan det for mindre grupper være en fordel at vælge en flyrejse, togrejse eller en rutebus, hvor man alene afregner en sædepris.

5. Vær opmærksom på rejsebureauets depositum, afbestillingsregler og rykkergebyrer m.m.

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis rejsebureauet har høje depositumbetalinger eller hvis der er meget stramme afbestillingsregler. Hvis der påløber mange ændrings- og rykkergebyrer osv., så kan gebyrerne gå hen og æde en stor del af rejsebudgettet.

6. En umiddelbart billig rejse kan hurtigt blive dyr

Hvis du bestiller rejsen selv på nettet, er der typisk tale om 100% forudbetaling og ingen mulighed for refundering, hvis rejsedeltagere skulle falde fra inden afrejse. Der er heller ikke mulighed for kompensation eller hjælp, hvis noget uforudset skulle opstå, såfremt du selv har bestilt rejsen. Bestiller du derimod gennem et rejsebureau, er du dækket ind under pakkerejselovens regler. Vær endvidere altid opmærksom på, om et rejsebureaus vejledende priser er meget billigere end de øvrige på markedet. Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det ofte.

7. Vær kreativ med studieprogrammet

I de fleste storbyer findes der mange gratis attraktioner og oplevelser. Der kan også være specielle fordele for skolegrupper. Dit rejsebureau kan være med til at vejlede dig med tips til spændende og billigt/gratis program. Kontakt meget gerne en af vores erfarne rejserådgivere for hjælp. Find en rejserådgiver her.